Zažijte ten pravý podzim na Pálavě

/ Podzim jest ten nejkrásnější čas, co mohou na Pálavě zažít – to jim řekne každý. A protože v Ambrožově dvoře na nic nečekali a chtěli jim to udělat hezký, tak nabízejí všem ve spolupráci s Vinařství Kolby zážitek, který dalece překračuje běžné rekreace. Přijdou si vychutnat podzimní Pálavu plnými doušky aj oni? A co je čeká? To se dozví, jestli četli dál.

Genius loci Pálavy? Víno, příroda, klid...

Jížní Morava a Pálava samotná jest domovem nás samotních. A aj proto víme, o čem to tady ve skutečnosti je. A vězte – podzim na Pálavě jest to nejkrásnější, co tady můžou zažít. A proto jsme spojili síly s Vinařstvím Kolby a dali dohromady zážitek, na který nezapomenou.

Ke každé reservaci v říjnovém a listopadovém termínu dostanou všichni degustaci od samotných mistrů vína z Kolby v běžné tržní hodnotě 900,- na hlavu. Korun, ne Grošů. Ne na sekeru, ale darem. Absolutně. 

Kde hlavu složili? Tam, kde má klid tisícero podob

Hlavu složí v Ambrožově dvoře, jež je unikátní historické stavení skladájící se z budovy staré fary, kovárny, kaple, dvora a velkorysé zahrady. Nabízí díky své uzavřené struktuře božský klid a izolaci od okolního světa. Velkorysé appartmenty, několik teras a nekonečná zahrada vám dokáží nabídnout pocit klidu i svobody zároveň. Vybírat mohou ze tří appartmentů – honosného Barokního, historického Gotického a minimalistkého Románského. Rozmazlit se můžou kompletním servisem – snídaně na ně bude čekat ráno před dvěřma, jestli je libo masáže – také v Ambrožově dvoře zvládneme. 

Světa kraj, jehož se nikdo nikdá nepřejí (a nepřepije)

A co hlavně? Celý kraj je v podzimním období světu ukázán ve své nejryzejší podobě. Žádné horko, žádné dusno, všade voní víno, hlína a čerstvý vzduch. Ostatně – k tomu nemáme co víc říct, to si musejí nejen vidět, ale hlavně zažít. 

Lákalo je to? Tak reservovali, ať zažijou pravý podzim na Pálavě

Ambrožův dvůr

Unikátní historické stavení skladájící se z budovy staré fary, kovárny, kaple, dvora a velkorysé zahrady nabízí díky své uzavřené struktuře božský klid a izolaci od okolního světa. Velkorysé appartmenty, několik teras a nekonečná zahrada vám dokáží nabídnout pocit klidu i svobody zároveň. Právě onen klid každého dle jeho způsobů jest hlavní přísadou Ambrožova dvora – pohodlné postele, absolutní ticho, Netflix a bluetooth audio v každém appartmentu, snídaně až před dveře, nejnovější vydání magazínů, víno, kam oko dohlédne nebo kabriolet? To jest na vás.

Vinařství Kolby

Na rozloze téměř 40 hektarů pěstuje 9 bílých a 3 modré odrůdy. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, co nejšetrnějším způsobem. Keře zásadně nepřetěžují a celoročně se starají o jejich správné zdraví a výživu. Při výrobě vín spojují moderní metody s tradičními postupy. Aby dosáhli co nejlepších výsledků, uplatňují ruční sběr, šetrné lisování a filtraci, maceraci na slupkách, řízenou fermentaci, zrání na jemných kalech a samozřejmě hygienickou čistotu provozu. Kolby získali název podle stejnojmenného svahu, který se nachází v těsné blízkosti vinařství, na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Historie pěstování vinné révy na kopci Kolby sahá podle písemných záznamů do období panování krále Přemysla Otakara II. a některé nálezy dokazují, že réva na Kolby mohla růst dokonce už ve 2. století.